Projecten

Vergeten Kind

Waarom het vergeten kind

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren.

Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en ook niets aan kunnen veranderen, maar waar ze wel de dupe van zijn. Zoals verslavingen, grote schulden en psychische problemen.
De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, verdrietig en boos. Zo hoort een kinderleven toch niet te zijn?

Daarom Stichting Het Vergeten Kind. Zij willen dat deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen.

De Stichting Welkom Energie steunt Het Vergeten Kind in haar werk met financiële bijdragen.


Kanjerwens Nederland

De liefste wens van een ziek kind is gezond zijn

Alle kinderen die Kanjerwens helpt hebben gemeen dat hun liefste wens zou zijn dat zij weer gezond zijn. Helaas kunnen wij deze wens niet vervullen maar alle andere wensen die zij hebben, zullen wij met ons team van enthousiaste vrijwilligers proberen te vervullen. Door hun wens uit te laten komen, geven wij ze een mooie herinnering in een nare periode. Niet alleen voor het wenskind maar ook voor hun familie en vriendjes. Laat deze kinderen in hun wensen geloven. Dat hebben zij hard nodig.

De Stichting Welkom Energie steunt Kanjerwens Nederland in haar werk met financiële bijdragen.


met je hart

Stichting met je hart

Stichting Met je hart werkt in iedere gemeente samen met huisartsen, ouderenverpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, wijkverpleegkundigen, pastors en buurtbewoners. Dit is een intensief proces maar zorgt ervoor dat we juist ook die onzichtbare groep ouderen kunnen laten deelnemen in de samenleving. Onze zorgpartners hebben goed zicht op kwetsbare ouderen die met eenzaamheidsgevoelens kampen en weinig sociaal contact hebben. Ouderen worden de eerste keer door hun uitgenodigd om die eerste drempel weg te nemen. Al onze gasten worden persoonlijk uitgenodigd en het team van Met je hart neemt vervolgens persoonlijk contact met de oudere op om te overleggen over wensen en mogelijkheden. We bereiken een vergeten groep ouderen en nemen we alle mogelijke drempels voor sociaal contact weg.

De Stichting Welkom Energie steunt metjehart in haar werk met financiële bijdragen.


Stichting Heerlijk avondje

Heerlijk avondje is een particulier initiatief om mensen die het niet breed hebben toch een leuke Sinterklaasavond met de kinderen te laten beleven. Je kunt het je bijna niet voorstellen maar er zijn mensen in ons land die niet de middelen hebben om hun kinderen een fijne avond op 5 december te bieden. Daar doet Heerlijk Avondje wat aan.

De Stichting Welkom Energie steunt Stichting Heerlijk Avondje in haar werk met financiële bijdragen.